Zoek

Omgeving

Kamperen in Drenthe en Overijssel

In de omgeving van Zuidwolde is veel te zien en te doen. Wij hebben een uitgebreide collectie foldermateriaal zodat u zelf kunt kiezen. En komt u er niet uit, dan helpen wij u graag. Ook met uw trekkers chalet in Drenthe!

Wandelen en fietsen

Zuid Drenthe en Overijssel zijn gebieden die u prima wandelend en fietsend kunt ontdekken. Met de vele fietsknooppunten zet u zelf de mooiste routes uit vanuit onze familie camping in Drenthe. Langs de mooiste plekjes natuurgebieden. Langs bossen en heide.

Bezoek eens het Dwingelderveld met zijn mooie bezoekerscentra en schaapskudde. En als de heide bloeit, blijft u maar foto’s maken.

Omgeving van de camping

Dorpen en steden

Wat dacht u van de gezellige rondstappen in Ruinen, Staphorst of Giethoorn. En als u in Giethoorn bent, huur dan meteen een (fluister) bootje voor een mooie tocht.

Winkelen kunt u uitstekend in Zuidwolde, maar ook in de grotere plaatsen: Hoogeveen, Assen, Groningen, Meppel en Zwolle.

Leuk met kinderen

Naast de natuur in de directe omgeving zijn er nog diverse uitstapjes mogelijk in de iets wijdere omtrek van Zuidwolde.

Heel leuk is het nieuwe ‘The Nature Game‘, een magische tabletgame in de natuur.
Ook Wildlands Adventure Zoo Emmen is een aanrader. Evenals het Nationaal Veenpark in Bargercompascum dat op korte afstand ligt van onze kindercamping in Drenthe.

Ook leuk voor kinderen is een bezoek aan de Speel en Ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold. Een leuke en grote speeltuin, ook overdekt, en heerlijke ijsjes natuurlijk. www.drentsekoe.nl

TIP: Letterboxen

Door heel De Wolden, in de Wijk, Zuidwolde, Ruinen, Ruinerwold en Koekange/Echten, zijn 60 letterboxen in de grond verstopt die u met een kaart en een cryptische aanwijzingen kunt opsporen. Letterboxen is een spel voor iedereen, jong en oud, in een groep of individueel. Het is een combinatie van schatzoeken, navigeren, verzamelen en speuren.
Kijk ook op www.letterboxendewolden.nl.