Camping Klein Zwitserland in Drenthe

Duurzame recreatie

Als eigenaren van camping Klein Zwitserland streven we naar duurzame recreatie. Niet omdat het moet. Maar juist omdat we het zelf willen. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de gouden Green Key. De kroon op onze “duurzame” inspanning.

Duurzaamheid is van en voor iedereen. Helpt u ons ook mee? Met bewust energie verbruik en gescheiden afvalinzameling?

Wat treft u zoal aan op het gebied van duurzaamheid?

  • Warmtepomp zwembad
  • Groene stroom
  • Gescheiden afvalinzameling en CO2-neutraal afvaltransport
  • Waterbesparende maatregelen bij toiletten en wastafels
  • Energiezuinige verlichting
  • Fair trade producten
  • Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Green Key

Green Key Camping Klein ZwitserlandGreen Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

In de praktijk

Betekent dit dat u moet inboeten op luxe? Of dat u tijdens uw vakantie continu rekening houden met natuur en milieu? Zeker niet. Voorwaarde van de Green Key is dat de kwaliteit en het comfort van de gast te allen tijde gewaarborgd blijft.

Zo gaan wij zuinig om met water, maar dan wel zó dat u na een lange dag alsnog kunt genieten van een heerlijke, warme douche. We maken gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maar het sanitair is hierdoor niet minder schoon. En de toiletverlichting? Die springt, dankzij de lichtsensoren, pas aan als er daadwerkelijk iemand in het gebouw is.

Meer weten over duurzaamheid op onze camping in Drenthe? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie